Open Wervendag 11 mei 2014

Op zondag 11 mei is het weer Open Wervendag! In gans het land stellen dan heel wat bouwbedrijven hun nieuwe bouwprojecten voor. Ook bij ons kan je een kijkje gaan nemen op een aantal van onze werven. 

Oost-Vlaanderen

Aalst - Residentie 'du Parc'

Adres: Ninovesteenweg, 9300 Aalst

Villaresidentie ‘du Parc’ ligt aan de rand van de stad, in een groene residentiële wijk. Ondanks de nabijheid van de E40, scholen, winkels en het centrum van Aalst, liggen deze villa-appartementen in een rustige en aangename wijk.

De speelse architectuur en de houtaccenten van de gevel van deze residentie sluiten perfect aan bij de groene omgeving. De ruime appartementen hebben een groot en goed georiënteerd leefterras. Op het terrein waar vroeger de villa van de familie Bosteel stond, staan verschillende waardevolle bomen die Durabrik wil behouden in een nieuw park. In de uitgebalanceerde inplanting van de gebouwen werd rekening gehouden met deze bomen.

De architectuur van het gebouw speelt in op de ruimte en de maximale natuurlijke lichtinval. Onder het gebouw is een ondergrondse parkeergarage met boxen. De uitgekiende ruimte-indeling zorgt voor een vlotte mobiliteit. De gemeenschappelijke delen van het appartement ademen dankzij de materiaalkeuze dezelfde sfeer uit als je flat. De architectuur is strak, horizontaal geaccentueerd en hedendaags. Zo worden de gebouwen harmonisch opgenomen in hun groene omgeving.

Op de Open Wervendag kan je de ruwbouwfase van blok B bezichtigen. Bezoekers krijgen een rondleiding doorheen de imposante ruwbouwwerf, en komen ze te weten hoe een appartement in ruwbouwfase opgetrokken wordt.

Schrijf je in!

Ertvelde - Residentie Artevelde

Adres: Kroonstraat 3, 9940 Ertvelde

Residentie Artevelde ligt vlakbij de dorpskern van Ertvelde en bevat 22 moderne appartementen. Het gebouw ligt in een woonbuurt en kijkt achteraan uit op een mooie pastorijtuin, een voetbalveld en serviceflats. Jong en oud brengen dus leven in de brouwerij.

Door de beperkt hoogte van het gebouw, blijft het kleinschalig en past het in de woonbuurt. Het concept, uitgewerkt door architect Johny Cottreel, is opgevat als een villa-appartement en ingeplant in een gemeenschappelijke tuin. Het terrein is oost-west georiënteerd en er is gekozen voor appartementen met een grote lichtinval en ruime leefterrassen. Het appartement heeft een warme en eigentijdse aanblik en is uitgevoerd in hoogwaardige materialen.

De 22 appartementen bieden voor elk wat wils, zowel voor alleenstaanden, koppels als (nieuw samengestelde) gezinnen. Op het gelijkvloers zijn er 4 éénslaapkamerflats en 8 flats met twee slaapkamers.

Op de eerste verdieping vind je 4 appartementen met twee slaapkamers. De tweede verdieping telt 6 duplexflats.

De zorgvuldig verwerkte details garanderen een maximale mobiliteit van de bewoners, ook als ze een dagje ouder worden. Zo zijn de ondergrondse parkeergarage en de bergruimtes ruim uitgewerkt. Er is ook een fietsenstalling.

Tijdens de Open Wervendag kan je het gebouw bezichtigen in opbouw. De ruwbouw is af en de gevel geeft reeds het totaalplaatje weer van het uitgekiende ontwerp.

Schrijf je in

Kieldrecht

Adres: Kastanjelaan, 9130 Kieldrecht

Het woonproject in de Kastanjelaan ligt vlakbij de dorpskern van Kieldrecht en op een steenworp van het gezellige Beveren en het Nederlandse Hulst. Op wandelafstand vind je het waardevolle natuurgebied de Grote Geule. Dankzij een vlotte verbinding sta je al snel in Beveren en Antwerpen.

Tijdens de open wervendag kan je woningen bezichtigen in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw tot winddichte ruwbouw en dit zowel in een hedendaagse stijl als in een pastorijstijl. Voor de woningen met hedendaagse architectuur werd door architect Van Parys geopteerd voor een sobere, strakke lijn. Zo vormen de Durabrik-huizen een mooi geheel. Met hedendaagse materialen in verschillende kleuren en texturen creëren we eigenheid in de eenheid.

Bezoek de halfopen en gesloten bebouwingen van Durabrik of neem een kijkje in de open bebouwingen in opbouw van ons zusterbedrijf Victor.

Schrijf je in!

Merelbeke Volckaertdreef

Adres: Volckaertdreef, 9820 Merelbeke

Moderne huizen die klaar zijn voor de energie-eisen van de toekomst? In dit woonproject in Merelbeke vind je betaalbare en energiezuinige woningen. Het zijn stuk voor stuk compacte huizen met een goed geïsoleerde buitenschil die optimaal gebruik maken van het zonlicht.

Tijdens de Open Wervendag kan je woningen zien in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw over winddichte ruwbouw tot verschillende stadia in de afwerking. Daarnaast stellen we ook onze gloednieuwe energiezuinige balanswoningen open. We willen je laten zien hoe we in de toekomst zullen wonen. Deze woningen zijn prototypes en tonen een staaltje van onze technische en esthetische aanpak. Hiermee spelen we niet alleen in op de steeds strengere energienormen, maar ook op een aantal tendensen die wonen in de toekomst zullen bepalen. Onze partner in energiezuinige technieken, Ecopuur, geeft er meer uitleg over de geïnstalleerde technieken; warmtepomp, zonnepanelen,… De huizen liggen in een jonge en kindvriendelijke wijk in de groene rand van Merelbeke. Het centrum ligt op fietsafstand en ook Gent is vlakbij. De ligging biedt bovendien een uitstekende aansluiting met de E17, E40 en R4.

Schrijf je in!

Zottegem

Adres: Straatje, 9620 Zottegem (Leeuwergem)

Het project in de Zottegemse deelgemeente Leeuwergem bestaat uit halfopen woningen. De landelijke stijl van de huizen sluit perfect aan bij het gezellige karakter van de dorpsomgeving.

Tijdens de Open Wervendag zie je woningen in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw over winddichte ruwbouw tot verschillende stadia van afwerking. Het landelijke karakter van de omgeving is doorgetrokken naar de architectuur van de woningen. Architecte, Angeline Nys, koos voor meerkleurige baksteen gecombineerd met houtaccenten en deels gekaleide gevels.

Leeuwergem ligt op tien minuutjes van Erpe-Mere en Wetteren en op twintig minuten van Gent. De stad is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, ideaal voor woon-werkverkeer.

Schrijf je in!

West-Vlaanderen

Heule

Adres: Mellestraat ter hoogte van nr. 62, 8501 Heule

In ‘Hof ter Welle’ zie je open, halfopen en gesloten woningen in de verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw over winddichte ruwbouw tot verschillende stadia in de afwerking. Daarnaast stellen we graag onze gloednieuwe kijkwoning voor. We tonen hoe je toekomstige woning er volledig afgewerkt en ingericht zou kunnen uitzien.

Meteen valt je de moderne uitstraling van de huizen op. Architect Kris Baekelandt gaf bij zijn ontwerp elk huis een eigen karakter, maar respecteerde de harmonie met de andere woningen en de omgeving. Hij werkte bovendien alleen met kwaliteitsvolle materialen. Alle huizen hebben drie slaapkamers én een zolder. In sommige huizen is op de zolder plaats voor een extra slaapkamer. Er is ook telkens een garage of autostaanplaats voorzien.

De ruime huizen liggen in een rustige en kindvriendelijke omgeving, met enkele schooltjes vlakbij. Vanuit deze rustige woonsfeer sta je op een wip in het boeiende centrum van Kortrijk. Een ideale combinatie! Ook de nabijheid van de E17 vormt een grote troef.

Schrijf je in!

Antwerpen

Willebroek

Adres: Brouwerijstraat, 2830 Willebroek

Dit nieuwbouwproject in Willebroek ligt in een rustige omgeving, vlakbij het zeekanaal. Durabrik bouwt er 14 moderne sleutel-op-de-deur woningen. Daarnaast zijn de werken aan het appartementsgebouw ‘Vredesbrug’ net gestart.

Tijdens de Open Wervendag kan je woningen bezichtigen in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw tot winddichte ruwbouw. De landelijke omgeving loopt door in de mooie tuin van de huizen. Achter de woningen komt een paadje, zodat ook de gesloten bebouwingen langs de tuin toegankelijk zullen zijn. Alle huizen hebben een moderne architectuur en bieden veel variatie qua afwerking en indeling.

Aan de buitenkant zien de woningen er hedendaags uit. Ze zijn afgewerkt met stijlvolle en onderhoudsvriendelijke materialen. Hellende daken combineerden we met delen plat dak. Voor de gevels koos architect Johny Cottreel een combinatie van drie stenen uit dezelfde reeks, variërend van bruin-grijs, over geel-bruin tot oranje-rood. Zo krijg je verscheidenheid binnen het geheel van het project.

Schrijf je in!

Vlaams Brabant

Londerzeel

Adres: Platanenlaan, 1840 Londerzeel

In dit nieuwbouwproject in Londerzeel bouwen we halfopen en gesloten bebouwingen in hedendaagse stijl. De site ‘Klein Holland’ ligt in een mooie, rustige buurt dichtbij het station van Londerzeel. Ook het dorpscentrum en winkels bevinden zich op minder dan 500 meter. Via de A12 zijn zowel Antwerpen als Brussel vlot bereikbaar.

Tijdens de Open Wervendag kan je woningen bezichtigen in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw tot winddichte ruwbouw. Dankzij de beheerste materiaalkeuze en het kleurenpallet ogen de huizen eigentijds en sober. Allemaal zijn ze goed georiënteerd en geïsoleerd conform de huidige energiezuinigheidseisen.

De nieuwe straten en wegjes van dit project weven zich tussen de Hoveniersstraat en Klein Holland enerzijds en het nieuwe, ruime voet- en fietspad langs de spoorweg anderzijds. Het resultaat is een veilige woonomgeving zonder doorgaand verkeer.

Schrijf je in!

Waals Brabant

Tubize

Adres: Rue des Fauvettes, 1480 Tubize

Tubize is centraal gelegen: het is de plaats waar de Seine en Sennette samenvloeien en het kruispunt van verschillende belangrijke snelwegen. Het woonproject ligt in een groene omgeving aan de rand van de Lembeekse Bossen waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Deze verkaveling is gelegen aan het einde van de rue des Fauvettes, op wandelafstand van het centrum, scholen en het station. Tijdens de open wervendag kan je woningen bezichtigen in verschillende fases van het bouwproces: van ruwbouw tot winddichte ruwbouw. Daarnaast kan je ook onze kijkwoning in opbouw bezoeken.

De architect, Frank Alland van A&G Atelier d'architecture, koos voor een hedendaagse stijl en een optimale oriëntatie. De woningen zijn energiezuinig en worden gebouwd met de nieuwste bouwtechnieken. De woningen vormen een mooi geheel, maar de indeling of de gebruikte materialen zorgen ervoor dat iedere woning toch uniek is.

Schrijf je in!